Csomagológépek

PR 750

 

Az automata rendszerű övező-zsugorfóliázó gép különféle átmérőjű és szélességű tapéta tekercsek egyenkénti csomagolására alkalmas. A berendezés a tapétatárból egyenként leengedi a tekercseket a betolószerkezet elé. Az önműködő betolószerkezet az összehegesztett fóliafüggönyön át a hegesztôkeret mögé juttatja azt. A fóliafüggöny képzéséhez a fóliát az alsó és felsô fóliatárban elhelyezett fóliatekercsek biztosítják.
A betolás után történik a fóliaöv hegesztése és vágása, ezzel egyidôben kialakul az új fóliafüggöny. Ezután a csomagot szállítószalag továbbítja a zsugoralagútba, ahol megtörténik a zsugorításhoz szükséges hôközlés.
A berendezés az intenzív és rövid ideig tartó felületi hôhatás miatt alkalmas hôre érzékeny termékek gyüjtőcsomagolására is. A fűtőalagút hőmérséklete a csomagolási teljesítmény és a fóliavastagság függvényében fokozatmentesen szabályozható. A fűtőalagútból az egységcsomag a hűtőalagútba kerül. Itt a fóliaburok lehül és ráfeszül a tekercsre.
A tapétatár feltöltése történhet kézzel, de külön igény esetén automata technológiai sorba illeszthető kivitelben is készülhet a berendezés.

 

Műszaki adatok:

 

Energiaigény:
– működtetô feszültség: 380/220V, 50Hz
– vezérlô feszültség: 24V DC
– beépített maximális teljesítmény: 36kW
– felvett átlagos teljesítmény: 22-25kW
kedvezô csomagolási jellemzôk esetén a
fűtôteljesítmény egyharmada lekapcsolható.
– levegôszükséglet: 27m3/óra
– sűrítettlevegô nyomás: 0,6MPa
Alkalmazható fólia adatai:
– PE zsugorfólia
– fóliaszélesség: max. 700mm
– fóliavastagság: 0,02-0,06mm
Csomagolandó anyag méretei:
– max. hosszúság: 650mm
– tekercsátmérô: 50-150mm
Csomagolási teljesítmény: max. 16 csomag/perc.