Csomagológépek

PR 500

 

Az automata rendszerű övezô-zsugorfóliázó gép különféle termékekbôl képez alátéttálca nélküli gyüjtôcsomagokat.
A berendezés az oldalszalagon folyamatosan, rendezetten érkezô fogyasztói csomagokat érzékeli, majd a gyüjtôcsomagolásnak megfelelô nagyságú egy- ségeket az önműködô betolószerkezet az összehegesztett fóliafüggönyön át a hegesztôkeret mögé juttatja. A fóliafüggöny képzéséhez a fóliát az alsó és felsô fóliatárban elhelyezett fóliatekercsek biztosítják.
A betolás után történik a fóliaöv hegesztése és vágása, ezzel egyidôben kialakul az új fóliafüggöny. Ezután a csomagot szállítószalag továbbítja a zsugoralagútba, ahol megtörténik a zsugorításhoz szükséges hôközlés.
A berendezés az intenzív és rövid ideig tartó felületi hôhatás miatt alkalmas hôre érzékeny termékek ( csokoládé, vaj, dobozos mirelit ) gyüjtôcsomagolására is. A fűtôalagút hômérséklete a csomagolási teljesítmény és a fóliavastagság függvényében fokozatmentesen szabályozható. A fűtôalagútból az egységcsomag a hűtôalagútba kerül. Itt a fóliaburok lehül és ráfeszül az egységcsomagra.
A berendezés jobbos vagy balos kivitelben készülhet. Egyedi igények esetén homlokadagolós változat is készülhet, illetve az oldalszalag elemeit a vevô által meghatározott csomagjellemzôknek megfelelôen alakítjuk ki.

 

Műszaki adatok:

 

Energiaigény:
– működtetô feszültség: 380/220V, 50Hz
– vezérlô feszültség: 24V DC
– beépített maximális teljesítmény: 18kW
– felvett átlagos teljesítmény: 11kW
kedvezô csomagolási jellemzôk esetén a fűtôteljesítmény egyharmada lekapcsolható.
– levegôszükséglet: 27m3/óra
– sűrítettlevegô nyomás: 0,6MPa
Alkalmazható fólia adatai:
– PE zsugorfólia
– fóliaszélesség: max. 500mm
– fóliavastagság: 0,025-0,1mm
Csomagolandó anyag méretei:
– max. szélesség 300mm
– max. hosszúság 400mm
– max. magasság 200mm
Csomagolási teljesítmény: max. 20
csomag/perc.