Csomagológépek

PR 700 Iker

A csomagolandó PET palackos termékeket a berendezés elôrendezô asztalára torlasztja a betolószerkezet elé, a berendezéssel együtt szállított oldalszalag. Az oldalszalag sebessége az elektromos szekrényben elhelyezett frekvencia szabályzóval fokozatmentesen állítható. Miután a terelôk között kialakul a kétsoros kétcsomagnyi mátrix, a baloldali csomagot egy pneumatikus munkahenger segítségével a kocsihoz szorítja a lefogó. Az oldalszalagról érkezô további termékek torlasztása is megtörténik a torlasztók segítségével. A kocsira leszorított baloldali csomagolandó mátrixot a kocsi a baloldali betoló elé szállítja és pozicionálja.
A kocsi mozgatása pneumatikus. Az ilymódon kialakult mátrixokat a betolóegységek az összehegesztett fóliafüggönyön át a hegesztôkeret mögé juttatják. A betolás közben oldalról kipörgésgátló és vezetô szerkezet biztosítja a stabil betolást.  A fóliafüggönyhöz a fóliát az alsó és felsô fóliatár biztosítja. Betolás után történik a fóliaöv hegesztése és vágása, ezzel egyidôben kialakul az új fóliafüggöny.
A hegesztés idôtartamára a flakonokat a visszaborulás kiküszöbölésére pneumatikus lefogószerkezet rögzíti, ezután a csomagot szállítószalag továbbítja a zsugoralagútba, ahol megtörténik a zsugorításhoz szükséges hôkezelés. A berendezés az intenzív és rövid ideig tartó felületi hôhatás miatt alkalmas hôre érzékeny termékek (csokoládé, vaj, dobozos mirelit) gyüjtôcsomagolására is .
A fûtôalagút hômérséklete és szállítószalagjának sebessége a csomagolási teljesítmény és a fóliavastagság függvényében fokozatmentesen szabályozható.  A fûtôalagútból az egységcsomag a hûtôalagútba kerül, itt a fóliaburok lehül és ráfeszül az egységcsomagra .

Műszaki adatok:

 

Energiaigény:
– működtetô feszültség: 380/220V, 50Hz
– vezérlô feszültség: 24V DC
– beépített maximális teljesítmény: 36kW
– felvett átlagos teljesítmény: 22-25kW
kedvezô csomagolási jellemzôk esetén a fűtôteljesítmény egyharmada lekapcsolható.
– levegôszükséglet: 27m3/óra
– sűrítettlevegô nyomás: 0,6MPa
Alkalmazható fólia adatai:
– PE zsugorfólia
– fóliaszélesség: max. 650mm
– fóliavastagság: 0,025-0,1mm
Csomagolandó anyag méretei:
– max. szélesség 320mm
– max. hosszúság 550mm
– max. magasság 320mm
Csomagolási teljesítmény: max. 20
csomag/perc.